KÖSZÖNTJÜK HONLAPUNKON!

 

 

A Nyugdíjasok Nógrád Megyei Szövetsége, a Nógrád megyei nyugdíjas mozgalom egyik vezető közössége, megyei ernyőszervezete, köszönti Önt, a betekintő vendégünket, a visszatérő látogatónkat. Köszöntjük a nyugdíj korhatáron túliak világa iránt érdeklődődőket, de még inkább a nagy családunk életében önmagát megtalálni kívánó időseket.

A Nyugdíjasok Nógrád Megyei Szövetsége megalakulásának 28. évfordulóját betöltve, ismét saját www.nminyugdijasok.hu honlapjával köszönti egyre növekvő tagságát, s a nyomunkba lépő generációkat.

Egyazon Föld hordja lépteink nyomát! Egyazon Tér éltet mindnyájunkat s adja keretét erősen változó világunknak! Ez a kis világ, Nógrád megye, a 131 településén élő közel 190 ezer lakosával, melyből mintegy 56 480 ezer fő kap nyugdíj, járadék vagy nyugdíjszerű rendszeres ellátást, s melyből közel 40 ezer fő mára már 65 éven felüli, a mi világunk is! Tehát számottevő társadalmi rétegről van szó, mely társadalmi réteg nem mindegy, hogy hogyan érzi magát, szavára odafigyelnek-e, tudja-e érdekeit érvényesíteni!?

 

Szeretnénk megmutatni, hogy mai világ mit hagy a nyugdíjas lelkekben, s hogy a hetvenes, nyolcvanas, sőt kilencvenes éveinkben is a harmonikus, boldog öregség esélye vár ránk. Megmutatni, hogy emelt fővel, miként nézzünk ennek elébe. Megmutatni, hogy a „mi családunk”, a teljes emberi létet megkísértő, a közösségi erő- és örömforrásból táplálkozók gyülekezete, akiknek van még dolga a világban.

 

Honlapunk nemcsak a tájékozódás hasznos eszköze akar lenni, hanem találkozó helye is azoknak, akik megérzik: hogy nyugdíjasnak lenni nemcsak azt jelenti, hogy valami elmúlt. A nyugdíjas lét arról is szól, hogy valamit el is kezdhetünk, kezdjük el építeni a magunk – egyre inkább közösségi keretekben kibontakozó – időskori boldogságát. Ezt is szimbolizálja, hogy Szövetségünk tevékenységén kívül a csatlakozott klubjaink is bemutatkozhatnak a következő lapokon.

Legyen társunk ebben a megismételhetetlen, kalandos, csodálatos utazásban. A megálmodott és a jövő hónapok munkájával elkészülő honlapunk ehhez kíván útikönyv lenni.

2018. január 01.

Szendrődi György
a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Szövetsége elnöke